Illallinen onnistui yli odotusten. Voi olla, että haaveilin hetken jostain tällaisesta, kun sain tietää, minne pääsin asumaan, mutta en kuitenkaan osannut kuvitella mitään näin hauskaa.

Jo ruokien ostelu oli hauskaa. Pörrasin ympäri jo tutuksi tullutta markettia ja käytin myös ekaa kertaa paikallista kärryä eli pyörillä kulkeva telinettä, johon voi kiinnittää kaksi koria. Tunsin itseni kovin paikalliseksi, mutta muiden silmissä jatkuva edestakaisin ravailu ja sanakirjan selailu saattoivat vähentää uskottavuuttani. Viimeisetkin uskottavuuden rippeet karisivat, kun kysyin myyjältä, missä ovat korppujauhot. Vaikka olin tarkistanut sanan sanakirjasta kolme kertaa, lausuin sen niin päin honkia, että mun piti etsiä se vielä myyjän kanssa sieltä kirjasta. Kohtalotovereille tiedoksi, nimi on pane grottata ja  kannattaa etsiä leipähyllystä. Kassajonossa opin sanomaan kaikille taakseni tuleville, että tämä kassa on suljettu, nämä kun eivät harrasta kylttejä. Kielen oppimista käytännössä parhaimmillaan.

Illallisen ideana oli siis, että jokainen asukas tekee jotain omalle alueelleen, maalleen tai perheelleen tyypillistä ruokaa. Meitä kokkeja ja syöjiä oli yhteensä kolmetoista ja ruokaa oli paljon!

Polpette e puré di patate oli minun valintani ruokalajiksi. Pelasin varman päälle ja se kannatti. Lihapullani saivat nimittäin illan ensimmäiset aplodit. Seuraavaksi taputettiin saksalaisten leipälihapalleroille, ja sitten sille, kun kämppikseni pudotti tällaisen palleron toisen kämppikseni pitta-vuokaan. Myös muussini kelpasi mukavasti.

Muita ruokia olivat nämä saksalaisten keitetyt leipävihannespallerot, jotka olivat todella erikoisen näköisiä, mutta herkullisia. Pitää kysyä vielä ruoan nimi, oli sen verran erikoinen ilmestys. Lontoolaistyttö teki sienilihapiirakkaa, mutta sienet, piti inhimillisen erehdyken vuoksi lisätä itse. Yksi kämppikseni teki pitta-nimistä laatikon tapaista ruokaa, sisälsi ainakin perunaa, oliiveja ja paljon mausteita. Roomalainen teki alkuruoaksi tyypillistä roomalaista pastaa kastikkeineen. Napolilaisia ruokia edustivat ainakin jonkinlaiset makkarat, erilaiset vihannekset, crocchet (en tiedä, miten kirjoitetaan) ja jälkkärikakku. Olisi pitänyt pyytää kaikilta jokin selvitys oman ruokansa taustoista, mutta me oltiin niin nälkäisiä, ettei ehditty turinoimaan. Mutta ruokaa jäi niin paljon yli, että voin varmaan pyytää selostukset myös loppuviikosta. Ei tarvitse vähään aikaa kokata, tosin nälkääkin pitää tovi odottaa.

Kaiken kaikkiaan mahtava ilta ja odotan innolla Halloweenia ja tämän talon seuraavia bileitä. Nyt pitäisi vain keksiä, miksi ihmeeksi aion pukeutua. Vinkkejä?