Sunnuntaina kaupunki sekosi. Olihan sitä odotettu, mutta silti reaktio oli käsittämätön.
654393.jpg

Sunnuntaina pelattiin siis jalkapallo-ottelu Genoa - Napoli, joka ratkaisi pääseekö Napoli nousemaan Serie A:han. Tilanteeseen liittyi kaiken maailman sääntökommervenkkejä, joista en päässyt selville, mutta jotka kuitenkin aiheuttivat sen, ettei peli lopulta ratkaissut yhtään mitään. Kesken pelin selostaja alkoi huutaa, että joku on voittanut/hävinnyt jossain toisessa pelissä, mikä taas johti  siihen, että sekä Napoli että Genova nousevat pääsarjaan.

Tämän jälkeen peli jatkui aivan käsittämättömän laaduttomana. Oli ensimmäinen kerta, kun katsoin jalkapalloa koko sen puolitoista tuntia, mutta silti tiedän palloilusta sen verran, että jos maalivahdit ovat ainoat, jotka edes yrittävät (sillä tavoite oli 0-0), ei mitään kiinnostavaa saada aikaan. Viihdearvo kasvoi kuitenkin potenssiin sata heti, kun peli loppui. Tai siis silloin kun luultiin, että se loppui. Kansa syöksyi kentälle, molemmat joukkueet riehuivat, pelaajat heittelivät paitojaan ja meidän kadulla alkoi pamahdella, kunnes kävi ilmi, että vielä pitää jatkaa muutama kymmenen sekuntia. Paidat haettiin kaikille, mutta muutamien peliasu oli muuten hieman vajaa tavanomaiseen verrattuna.

Mutta vaikka peli oli mitä oli, lopputulos oli tärkeintä. Molemmat joukkueet ja kaikki kannattajat villiintyivät juhlimaan aivan liian monta vuotta kestäneet Serie B -ajan päättymistä.
654436.jpg

Ja kuten ehkä voitte kuvitella, tunnelma Napolissa oli aivan hillitön. Heti tuloksen selvittyä alkoi pauke, tärinä, pärinä ja älämölö, joka jatkui yöhön asti. Oli kuin Helsingissä olisi yhtä aikaa vappu (torvet ja peruukit), euroviisujuhlat (ihmismassat), uusivuosi (pauke ja haju), penkkarit (hassusti pukeutuneet ihmiset huutavat auton lavoilta),  mm-kultajuhlat (värimaailma ja liput) ja hetkittäin talvisota (pamaukset, tulipalot yms.), mutta tämä kaikki sitten Napolin mittakaavassa höystettynä tuhansilla moottoripyörillä.

Uskaltauduttiin kaupunkikierrokselle, eikä sille uskomattomalle fiilikselle voinut kuin nauraa :D
JEEEEEE!! NAPOLI! SERIE A, SERIE A, SERIE AAA!!! NAPOLIII!!!
Huomasin itsessänikin pientä tifosoainesta lippua heilutellessani. Tosin lipun kohtalo oli lopulta vähän ikävä, kun sen joku multa ryöväsi lennossa. Tulipahan scippokin koettua...

Lisätunnelmaa kaduille toivat koristellut autot ja mielikuvituksellisesti pukeutuneet autot ja ihmiset. Vähän negatiivista tunnelmaa jatkuvasti kuuluvat hälytyssireenit ja mm. autopalot. Ei välttämättä olisi vasta kaupunkiin tullut uskonut, että kyseessä on "vain" jalkapallo, eikä edes mikään maailmanmestaruus, vaan B-sarjan ottelu. Toisaalta tämä on Napoli ja tässä juhlittiin Napolia, joten yhtälö on tarkemmin ajateltuna selvä.
654434.jpg

Eniten kuitenkin hämmästytti se, että keskellä Napolia, piazza Plebiscitolla (wannabe-Pantheon kirkkoaukio), aivan juhlinnan ytimen ja screenin kupeessa, järjestettiin kaiken tuon metakan keskellä esteratsastuskilpailut. Täytyy kyllä olla hyvähermoiset (/kuurot) hevoset, että ylipäätään pysyvät käsissä noissa olosuhteissa, saati sitten keskittyvät suorituksiin.